Hoe het allemaal begon…

Toen ik nog in Almere woonde had ik een fijn netwerk aan paardenmensen om mij heen verzameld. Mensen met net zoveel vaardigheden als ik toen, maar ook mensen met meer kennis en vaardigheden waar ik veel van mocht leren.

Er waren ook mensen die nog weinig af wisten van Horsemanship, Parelli of paardvriendelijke huisvesting. Steeds meer bekenden besloten mij te benaderen voor hulp. Ze vroegen of ik raad wist met hun paard, of ik een idee had wat er mis was, of ik wilde helpen om een stapje verder te komen en of ik wilde helpen met de zoektocht naar een nieuw paard. Ik kon hier en daar een lesje geven en mocht met paarden van anderen werken en spelen. Ik vond dit geweldig!

Toen ik eenmaal verhuisd was werd mijn netwerk een stuk kleiner, ik moet dit hier weer opnieuw opbouwen natuurlijk. Regelmatig ontvang ik nog berichtjes van mensen uit Almere. Berichtjes met vragen over de training van hun pony en hoe bijvoorbeeld een opstap-probleem opgelost kan worden. Maar ook blije berichtjes met foto’s van gelukkige paardjes en eigenaren die even willen laten zien hoe trots ze zijn op de stappen die ze al gezet hebben samen.

Via mijn Rio & Henkie facebookpagina heb ik inmiddels ook nieuwe mensen mogen leren kennen. Mensen die ook voor het eerst hun paarden aan huis hebben en die advies vragen over de huisvesting bijvoorbeeld. Of mensen die ook een prachtige appaloosa hebben en graag onze verhalen lezen. Anderen geven aan inspiratie op te doen om van de saaie momenten in de rijbak iets leuks te maken.

Toen ik vorig jaar de kans kreeg om een paardenopleiding te volgen waarin ik een diploma kon halen om officieel lessen te mogen geven, heb ik deze kans met beide handen aangepakt.

Ik kom uit het onderwijs en vind het dan ook ontzettend leuk om mensen nieuwe vaardigheden te leren, kennis over te brengen en een ander een goed gevoel te geven wanneer iets lukt. Daarbij komt ook het feit dat ik zelf altijd mijn paardenkennis wil vergroten en het liefst alleen maar gelukkige en gezonde paarden wil zien.

Nu zijn we een paar maanden verder en ben ik officieel mijn eigen bedrijf begonnen als instructrice in Horsemanship en Freestyle. Ik heb hard gewerkt om een mooie website in elkaar te zetten. Met hier en daar wat tips en hulp van professionals, is het een site geworden waar ik trots op ben! De facebook- en instagram-pagina’s zijn ook aangemaakt en de lessen zijn inmiddels begonnen!

Nu nog zorgen voor het vergroten van mijn netwerk aan deze kant van het land en dan kan ik ook hier nog meer eigenaren en paarden een stuk gelukkiger maken samen!

Meer over Amber

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.