Volwassenen

Tijdens de eerste les proberen we er samen achter te komen welke horsenality je paard heeft. Oftewel wat het karakter van je paard is. Wanneer je je hier bewust van bent kun je hier, in de omgang en training met je paard, rekening mee houden en op inspelen.

Je zult goed leren kijken naar je paard. Leert jullie communicatie te verbeteren en ontwikkelt trainingstechnieken die aansluiten bij het natuurlijk gedrag en het karakter van je paard.

Veel variatie in het werk is belangrijk om het voor beiden interessant en leerzaam te maken. We zullen voornamelijk bezig zijn met grondwerk. Denk hierbij aan werken aan een leadrope en touwhalster, loswerken in een kleine bak, werken aan de dubbele lange lijnen (de rijtypische balans), werken aan een lange lijn en het werken in vrijheid. Tijdens de lessen wordt al snel duidelijk waarom grondwerk zo waardevol is en hoe je hier in de dagelijkse omgang, en ook zeker in het zadel, profijt van zult hebben.

Mensen hebben uiteraard ook verschillende karakters en leerstijlen. Aan mij de taak om ervoor te zorgen dat onze manier van werken het beste aansluit bij jouw leerstijl en tempo.

* De eerste lessen zorg ik uiteraard voor de materialen (touwhalster en stick).

Tarieven Recensies

Klik hier voor meer informatie of om af te spreken voor een eerste les.

“Horsemanship is the art of mastering our own movements, thoughts, emotions and behavior. Not the horses.” Mark Rashid.