Lezingen

Omdat ik uit het onderwijs kom is lesgeven en het overbrengen van kennis iets dat ik heel erg graag doe.
Het geven van lezingen over paarden en paardgerelateerde onderwerpen laat dan ook mijn beide passies samen komen! Daarnaast merk ik dat er nog veel winst valt te behalen wat betreft de theorie achter mijn manier van trainen, maar ook zeker over de herkomst van het paard, zijn gedrag en zijn manier van communiceren. Problemen tussen mens en paard ontstaan namelijk vaak door miscommunicatie, mens en paard begrijpen elkaar niet. Tijdens een lezing neem ik je graag, op een interactieve wijze, mee in de prachtige wereld van ons paard. Na afloop zul je naar huis gaan met een hoop eye-openers en zul je klaar zijn om (wellicht op een andere manier) met je paard aan de slag te gaan!

Eens in de zoveel tijd organiseer ik een lezing bij ons in het dorp, maar het is ook mogelijk om op locatie een lezing te komen geven. Lezingen gaan over het onderwerp naar keuze en zijn altijd interactief. Na afloop van de lezing is het mogelijk om met een paard al direct de koppeling naar de praktijk te maken of samen te kijken naar de mogelijkheden wat betreft paardvriendelijke huisvesting bijv.

Organiseer een lezing bij u op stal en ontvang 50% korting op een les.

Workshop

Na afloop van een lezing is het mogelijk om in groepjes met je eigen paard een workshop te volgen. Hierin maken we de koppeling van de theorie naar de praktijk en krijg je handvatten om al direct thuis met je paard aan de slag te kunnen.

Paard en gedrag

We behandelen een stukje geschiedenis van het paard en kijken uitgebreid naar het natuurlijk gedrag van het paard. We bespreken hoe paarden het beste kunnen leren en er wordt duidelijk waar het vaak mis gaat in de communicatie tussen mens en paard. Maak je klaar voor veel “Oh vandaar.” en “Aha.” momenten!

Horsemanship

Een korte theorie over het natuurlijk gedrag van het paard, waarna een uitgebreide uitleg over de betekenis van Natural Horsemanship volgt. Ook bespreek ik de verschillende trainingstechnieken. En kom je er op een interactieve manier achter welke horsenality (karakter) je paard heeft en hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Freestyle

Het trainingssysteem van Emiel Voest. De theorie achter de drie verschillende trainingsvormen vanaf de grond: loswerken, grondwerk, dubbele lange lijnen.

Paardvriendelijke huisvesting

Wat verstaat men onder ‘Paardvriendelijke huisvesting’? We maken de koppeling naar het natuurlijk gedrag van het paard. Kijken samen naar de verschillen tussen reguliere huisvesting en paardvriendelijke huisvesting. En na afloop is het mogelijk om te kijken hoe je nu thuis of op stal eenvoudige aanpassingen kunt doen. Een kijkje bij ons thuis.

Klik hier om contact op te nemen voor de mogelijkheden en tarieven.

“A horse doesn’t care how much you know until he knows how much you care.” Pat Parelli