Dakota

Voor 1600 had geen native American (Indiaan) ooit een paard gezien en bij de eerste contacten met paarden dachten ze zelfs dat het grote honden waren. De indianen begrepen al snel dat een paard niet alleen een prooidier, vluchtdier en een kuddedier is, maar ook een bijzondere vorm van communicatie bezit, waarmee het anders communiceren is dan met roofdieren, zoals de hond en de mens. Natural horsemanship was voor indianen al vele honderden jaren terug de normaalste zaak van de wereld. Binnen 50 jaar na hun kennismaking met paarden waren de meeste indianen niet alleen hele goede ruiters maar ook geweldige trainers en fokkers.

De koppeling naar de visie van Amber tijdens het werken met paarden en die van de indianen was dan ook snel gemaakt. En zo ontstond de naam Dakota.

De indiaanse betekenis van dit woord is “vrienden”. Het paard is namelijk geen gebruiksvoorwerp. Met de juiste trainingstechnieken vind je in een paard een partner…. Een vriend voor het leven!

Horsemanship & Freestyle

Succes without force. Partnership without dominance. Teamwork without fear. Willingness without intimidation.” Pat Parelli